Januarja smo začeli z zbiralno akcijo kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS). V ekokotičku smo nastavili namenski zabojnik in ustrezni plakat. Zabojnik se je pridno polnil (Slike od 1 do 3). Prazno KEMS smo uporabili za izdelke za natečaj Eko-paket, ki poteka preko Ekošole. Učenci Likovne ustvarjalnice so »slikali« s pomočjo zamaškov (Slike od 4 do 6), učenke 6. razreda pa so izdelale drevo uporabno za zbiranje zamaškov (Slike od 7 do 9).

Petošolci so prav tako izdelovali drevesa, vendar so se njihove izdelave lotili s pomočjo alu folije (Sliki 10 in 11).

Jedilnik za tokratni DAN BREZ OSTANKOV so zbrali petošolci in četrtošolci. Vsem učencem sta izbrana jedilnika bila zelo všeč, saj je ostalo res malo (Slike od 12 do 16). Naredili smo zbirnik nenapovedanih ostankov malice in ugotovili, da so najboljši jedci učenci tretjega razreda.

 

Učenci četrtega in petega razreda so se prvi teden januarja  odpravili na drsališče na Ptuj. Nekateri so že odlični drsalci, drugi pa so prvič stopili v drsalke. Od začetka so malo padali, na koncu pa so že skoraj vsi kar pogumno drsali (Slike od 17 do 20). Pomembno je le to, da so vsi po vrsti zelo uživali.

Nekateri učenci so opravljali govorne nastope in ob tem naredili zanimiva plakata (Sliki 21 in 22). Z njima so potrdili, da skrbijo za svoje zdravje ter da imajo radi živali.

Sicer pa je februar bil pustno obarvan. Vrata in prostore šole je popestrila pustna okrasitev (Slike od 23 do 28).

(Visited 4 times, 1 visits today)