Že pred prihodom otrok v šolo smo preverili stanje razrednih ekokotičkov. Preverili smo letake in nalepke na koših  v učilnicah. Obnovili smo manjkajoče »smeškote« na električnih stikalih, preverili nalepke za pitno vodo. Tako je v razrednih ekokotičkih vse tako kot mora biti. Z veseljem smo ugotovili, da ni bilo potrebno opraviti veliko popravkov.

Tudi letos smo ob ponovnem prihodu v šolo občudovali prekrasne rože, ki so krasile šolska okna. Zahvala za njihovo skrb, tudi med počitnicami, gre našemu tehničnemu osebju.

Okrašena okenska stekla so veselo pozdravljala prvošolčke in vse druge učence. Tokrat smo jih okrasili z jesenskimi drevesi in rumenimi ruticami (Slike od 1 do 4). 

Vrata nekaterih učilnic so bila, za dobrodošlico učencem, lepo okrašena (Slike od 6 do 9). Prvošolčki so se na svoj prvi šolski dan odpravili v knjižnico, kjer so poslušali pravljico (Slike od 9a do 9d).  

Učenci 4. razreda so en dan preživeli na Ptuju, kjer so se najprej pridružili starejšim pri telovadbi v parku Ljudski vrt (Slike od 10 do 13). Po telovadbi so peš odšli na ormoško cesto, kjer ima svoj sedež Zveza šoferjev in avtomehanikov Ptuj. Poslušali so predavanje o varnosti v prometu ter  si ogledali policijska vozila. Zelo zanimivo jim je bilo, ko jih je policist zaprl v marico, vsi pa so tudi hoteli preizkusiti občutek, ki ga dobiš, ko sediš na policijskem motorju (Slike od 14 do 17). Nato so se peš odpravili še v športno dvorano Mladika, kjer so si ogledali predstavo o poškodovanki v prometu (Sliki 18 in 19). Imeli so res pester in zelo zanimiv dan .

9. oktobra je na OŠ Ljudski vrt na Ptuju potekala seja Ekosveta zavoda. Na seji so učenci predstavili najuspešnejše projekte preteklega šolskega leta. Dogovorili so se tudi o projektih, ki se bodo izvajali v tem šolskem letu. Podružnico so zastopale Klara Tikvič, Anja Hedl in Blažka Brlek (Slike od 20 do 23). 

V preteklih dveh mesecih smo izvedli že tri DNEVE BREZ OSTANKOV HRANE. Jedilnika za prva dva so predlagali devetošolci, tretjega pa osmošolci. Tudi tokrat je bilo ostankov izredno malo, tako pri malici, kot pri kosilu (Slike od 24 do 29). Učenci nestrpno pričakujejo te dneve, saj jih zanima, kakšen jedilnik so izbrali sosošolci.

Oktober smo začeli z  zbiralno akcijo igrač, ki smo jih podarili Centru za socialno delo Ptuj. Zbralo se je veliko igrač.  Po tej akciji pa smo začeli še z zbiranjem živil za sošolce iz socialno ogroženih družin ter zbiranjem hrane in potrebščin za živali. Akciji smo podaljšali še v november, saj se ni zbralo veliko (Slike 30 do 33). Hkrati smo s plakati, risbicami  in radijsko uro opozorili na svetovni dan živali (Slike od 34 do 37).

Smo pa v teh dveh mesecih tudi veliko ustvarjali. Petošolci so se spominjali šole v naravi, ostali učenci pa so veliko ustvarjali na temo prometa in jeseni(Slike od 38 do 43). 

(Visited 45 times, 1 visits today)