1. november je Mednarodni dan strpnosti, ki smo ga obeležili s posebnim dnevom. Učenci so se pogovarjali o strpnosti, sodelovali pri Okrogli mizi, izdelovali zapestnice prijateljstva in še veliko več (Sliki 1 in 2).

Ob dnevu, ko po vsej Sloveniji izvajamo aktivnosti v sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka, so posebne aktivnosti potekale tudi na naši šoli. Učenci so sami pripravili zajtrk in malico. Ob koncu novembra že tradicionalno poteka prireditev za babice in dedke. Tudi tokrat se je telovadnica napolnila do zadnjega kotička. Babice in dedki so uživali v programu, ki so jim ga pripravili učenci z mentoricami.

 

Letošnji TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV je potekal pod geslom »Ponovna uporaba«. Z recikliranjem se na šoli ves čas srečujemo in ga veliko uporabljamo za likovne izdelke. Na šoli smo v tem tednu dali poudarek na zmanjševanju količine papirnatih brisačk, neuničevanju toaletnega papirja in zmanjšanju količine zavržene hrane. V ta namen smo izvedli DAN BREZ ODPADKOV HRANE, ki je odlično uspel. Jedilnik za ta dan so predlagali sedmošolci in ostalo je res izredno malo (Slike od 3 do 6).

Tudi letos so se ponovno izkazali četrtošolci z učiteljico Romano Pukšič, ki so za vse učence na šoli pripravili kosilo. Njihov trud je bil poplačan s praznimi krožniki (Slike od 7 do 10). O prehrani so se pogovarjali tudi učenci podaljšanega bivanja, ki so pri likovni ustvarjalnici izdelali domiselne sadno-zelenjavne obraze (Slika 11). Prvošolčki pa so izdelovali lutke (Sliki 12  in 13).

December smo prepoznali s prihodom v notranjost šole, saj so skoraj vsa vrata učilnic dobila praznično podobo (Slike od 14 do 16 b).

Šestošolci so predlagali jedilnik za decembrski DAN BREZ OSTANKOV HRANE. Tudi ta dan je odlično uspel (Slike od 17 do 20).

Nismo pa pozabili niti na naše hišne ljubljenčke, saj je še vedno potekala akcija zbiranja hrane in potrebščin za živali (Sliki 21 in 22). Prvošolčki so se lotili kiparstva in izdelali posodice za hrano živalim. Nekatere so bile prave umetnine (Sliki 23 in 24).

Letos prvič smo bili povabljeni k okraševanju smrečic na mestnih trgih. Vsaka šola je okrasila dve smrečici, štiri pa smo okrasile vse šole skupaj. Okraske za smrečice so izdelali učenci v podaljšanem bivanju. Nam, in mnogim drugim, pa sta bili naši smrečici zelo všeč (Slike od 25 do 27).

Nismo pozabili niti na dan človeške solidarnosti, ki ga obeležujemo 20. decembra (Slika 28). Veliko solidarnosti in medsebojne pomoči pa pride do izraza tudi v gorah. Naši planinci so imeli čudovit izlet na Mrzlico (Slika 29).

Sicer pa je celotna šola bila praznično odeta  z različnimi zimskimi motivi. Obiskovalci šole so dejali, da imamo šolo zelo lepo okrašeno (Slike od 30 do 43).

(Visited 9 times, 1 visits today)